Mijn fotografie hobby

Vroeger heb ik ook wel eens met zijn agfa boxje gefotografeerd en later regelmatig zijn nikkormat spiegelreflex ter hand genomen tot ik op 12 jarige leeftijd mijn eerste camera kreeg. Een Rollei 35, een handige camera waarmee ik geleerd heb hoe je diafragma en sluitertijd gebruikt, de huidige M-stand zeg maar want een automatische stand zat er niet op. Nu fotografeer ik met een canon en heb daar verschillende objectieven bij.

Leuk dat je komt kijken op mijn fotosite.


Even iets over de oorsprong van mijn hobby,

Mijn vader is al op jonge leeftijd begonnen met fotograferen, jaren 30 vorige eeuw. Ik heb nog glazen negatieven van hem op zolder liggen. De foto hiernaast is van hem. Een tafereel waar mijn opa bij zijn paard en wagen staat, zijn jongere broer zit op het paard en de landeigenaren staan erbij en zitten in de wagen.

Macrofotografie is één van de onderwerpen die mij erg aanspreken, maar ook architectuur, landschap, flora en fauna.
Ik vind het heerlijk om in de natuur bezig te zijn met mijn passie, dan kan ik alles om mij heen vergeten en genieten van de rust en ruimte. Maar ook in dierenparken, met speciale projecten of fotobewerking kan ik mij uren vermaken.


Al een jaar of 10 ben ik lid van een fotoclub waar je ook uitgedaagd wordt om buiten je comfortzone bezig te zijn. Zo ontwikkel je ook andere vaardigheden en leer je van anderen.